17 juni 2020
19:30

IK Frej Täby

Referat: Karlslunds IF FK - IK Frej Täby

Ja, det var hatten av till IK Frej Täbys prestation under den första halvleken i kvällens Ettan-match på Karlslund Arena. En halvlek som slutar i en 0-3-ledning för gästerna och som bäddar upp för deras seger med 1-4.

Karlslunds IF FK ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Edvin Tellgren - Adam Björk - Christopher Alp
Ibrahim Habib - Justin Salmon - Dennis Koss
Martin Springfeldt - Tidjani Diawara - Jonathan Lundberg

Avbytare:
Rasmus Forsell, Konrad Gustafsson, Lukas Julher, Elias Jangdin, Pontus Hatula, Salim Ali Mohammed

IK Frej står som sagt för en imponerande första halvlek på Karlslund Arena, med högt tempo, aggressiv press och skickligt passningsspel. Det är nog ett tag sedan det gick att bevittna en sådan stark prestation på Karlslund Arena som Frej stod för under de första 45 minuterna. Frej, som har ett samarbetsavtal med allsvenska Hammarby IF och en handfull spelare från "Bajen" med i laguppställningen, kan ta ledningen i den 10:e minuten med 0-1 och utökar på till 0-2 i den 22:a minuten. Karlslund försöker komma in i matchen men får kämpa och slita hårt. I slutet av första halvlek börjar det kännas som att hemmalaget är på gång. Då kommer kallduschen då Frej gör 0-3, vilket också blir halvtidsresultatet.

Karlslund kommer däremot ut till den andra halvleken som ett nytt lag, är mycket aggressivare i sin press och kommer till många bollvinster och avslut. Frej däremot är sylvassa i de lägen som de får och i den 62:a minuten gör de även 0-4.

Karlslund kämpar in i det sista, och kan till slut spräcka sin målnolla när Martin Springfeldt får en fin boll ut på sin högerkant, avancerar framåt och slår in bollen centralt där inhopparen Elias Jangdin kan trycka in reduceringen till 1-4 vilket alltså också blir slutresultatet. 19-årige Jangdins första mål i sin sjätte seriematch för A-laget.

In kom, utöver målskytten Jangdin, även Sermed Habib, Konrad Gustafsson, Lukas Julher och Pontus Hatula.

Vi gratulerar IK Frej Täby tiill segern och blickar nu framåt mot omgång 3, vilken är redan på söndag då vi möter IF Sylvia på bortaplan. Matchstart kl 19.00 på Östgötaporten.